Teye heeft een duidelijke visie: "Als er problemen zijn, dan moet je er al zijn! Je bent sowieso als jongere interessant." Ten grondslag aan deze visie ligt een groot vertrouwen in zowel de jongeren als de samenleving waar ze in moeten participeren: Nederland is een heel mooi land, vindt hij, maar je moet wel de ruimte krijgen om je talent te ontwikkelen. Er is sprake van informatie-overload: niet iedereen weet automatisch hoe het allemaal werkt, en dit geldt zeker ook voor jongeren. Enige begeleiding daarin is heel belangrijk. Een voorbeeld van waar het mis kan gaan: enkele jaren geleden hebben jongeren in Ulrum een aanbouw aan hun soos gebouwd, zonder een bouwvergunning. Er was onduidelijkheid of dit nodig was, en toen het bouwwerk eenmaal af was, bleek achteraf helaas dat een bouwvergunning toch nodig was geweest. Dit leidde tot allerlei spanningen met de gemeente. Dit om aan te geven dat er heel veel motivatie is onder jongeren om er wat moois van te maken, maar dat het soms best lastig is om te weten bij welke loketten je allemaal langs moet voordat je met iets kan beginnen.
"Jongeren denken in dagen; gemeentes denken in jaren," legt Teye uit. Ronald en hij hebben gelukkig prima contact met de gemeenten en weten daar succesvol voor de jongeren te pleiten. "Je bent in feite de smeerolie tussen jongeren en gemeentes & instanties," aldus Teye. Zo zijn er allerlei projecten geweest waarmee de jongeren zich creatief konden uiten, waar dan ook een beloning tegenover stond. Teye: "Samen met de jeugdsozen keken we hoe ze geld konden verdienen en dat plan werd dan uitgevoerd." Hij gaat verder: "Als er bijvoorbeeld een huiswerkclub werd gestart dan kregen ze daar ook geld voor. Of een cursus "Jongeren helpen jongeren". De jongeren deden het in eerste instantie vooral voor hun jeugdsoos." Veel jeugdsozen konden best een financiële oppepper gebruiken, onder meer vanwege de wetswijziging betreffende de legale drinkleeftijd (gewijzigd per 2014). Dat deed initieel de omzet dalen omdat jongeren eraan moesten wennen. Op deze manier werd een en ander gecompenseerd op een leuke, creatieve manier, vaak met bedragen tussen de 250 en 500 euro per filmpje.
Deze filmpjes werden door de jongeren zelf bedacht, geregisseerd, gefilmd en gemonteerd en zijn gepubliceerd op het YouTube-kanaal van Kwaitwel. Zie bijvoorbeeld: "Girlpower meets GHB", “Kinderlokker” en "Pesten" .In "Wie het kindje krijgt mag het houden" heeft Teye de rol van boze vader.
Soms deden jongeren ook gewoon mee aan een project omdat ze het leuk vonden, zoals het geval was bij "Lol met Alcohol", een project wat jongeren wees op de gevolgen van te veel drinken - en dat je best kan genieten van alcohol mits je het binnen de perken houdt.
Teye is in zijn carrière al veel jongeren tegengekomen die in een moeilijke periode in hun leven zitten of hun draai niet kunnen vinden. Zelf is hij ook jong geweest en herkent er zeker wel iets in, in hun situatie. Als jongere heeft hij een depressieve periode gekend, waarin hij niet wist waar hij het zoeken moest. Hij vluchtte dan vaak naar buiten, op weg, maar wist niet waarnaartoe. Zodoende is hij weleens midden in de nacht in Zwolle beland. Daar kwam hij wee tot zichzelf en moest zijn moeder bellen om hem weer op te halen. Teye: "Ik weet dat je je heel min kan voelen zonder dat je weet waarom."
Het is heel stil op Het Hogeland, los van festivals en motorcross dan. Vroeger wilden veel jongeren er weg, op zoek naar groenere horizonten. Tegenwoordig, zo merkt Teye, willen de meeste jongeren er juist blijven. "Het is hun bekende omgeving, en in de wereld van nu verandert er al zoveel en is niets meer zeker. Dan voelt hun eigen dorp heel vertrouwd. En vooral geen buurdorp, het komt echt heel precies!" lacht Teye. Het mooiste compliment dat hij ooit ontving? Een jongere die zei: "Dat soort dingen vertel ik alleen aan mijn vrienden. En aan Teye." Een teken van vertrouwen. Teye, op zijn beurt, heeft ook veel vertrouwen in de jongeren op Het Hogeland: "Ze kunnen veel zelfstandigheid aan, hebben een grote drive om er iets van te maken. Maar ze hebben wel advies nodig." aldus Teye. Hij wil de jongerencultuur op Het Hogeland heel graag overeind houden. Teye wil iedere jongere meegeven: jij mag er ook zijn!